tisdag 22 mars 2011

San Francisco - Santa Cruz

Dag 18. Starbucks lyckades skriva och uttala mitt namn rätt. Stort. Lämnade San Francisco idag, men först tog vi en sväng uppför twin peaks en brant uppförsbacke där man kunde kika ut över stan. Ganska sorgligt eftersom det definitivt var helt otroligt grymt ställe. Men Johnny ropade från sin parkering så vi drog vidare.


Men först lite om de andra dagarna i SF. Regnet försvann men det har blåst rejält hela tiden och ganska kallt. Men det var i alla fall skönt att det var uppehåll så man kunde promenixa runt i staden lite mer.

När man har känt varann i över sex år så kan man varandra ganska bra. Och då är det extra roligt när personen man reser med visar en ny sida. Som tex Madde, hon visade sig vara ett abnormt stort Huset fullt fan (ni vet serien med Olsen-tvillingarna). Och eftersom det är här serien utspelas, så var det hennes stora mission i stan att uppleva lite Huset fullt-scener. Ett var att åka cable car (spårvagn) och två var att hon bara MÅSTE se husen som de "bodde" i. Och så här glad blev hon när vi äntligen hittade husen..


...och så här glad blev hon när hon fick åka cable car och stå på trappsteget precis som John Stamos


Spårvagnen tog vi ner till Fishermans Wharf. Fiskehamnen där man kan gå omkring och köpa fisk, titta på båtar, fåglar, turister eller gatumusikanter. Madde som är från Götet trivdes lite extra bra...
...medan jag som är från inlandet tyckte att en hög med döda krabbor var lite väl groteskt. Men eftersom vi var nere i hamnen så gick vi ända in på Joes crab shack för att äta middag. Servitriserna var käcka och exhalterade över att få servera krabbor i grytor och glasburkar med sprit. De började till och med dansa någon slags ringdans mellan borden. Jag försökte se så besvärad ut som möjligt så de inte skulle komma nära oss. Vilket inte var så svårt. Madde som beställde krabbgryta (jag bangade och beställde nachos, den enda maten som inte tittade på mig) fick en fin haklapp knuten runt halsen.
Vi besökte sen området Mission. Första anblicken ett ganska slitet kvarter men sen ser man alla helt fantastiska gamla skyltar och målningar överallt.
Som avslutning gjorde vi återbesök i Haights, vårt favoritställe. Hängde på en bar där och tittade på folk och snackade med några sköna katter ur lokalbefolkningen.


Ja det va San Francisco det. Nu har vi åkt neråt på highway 1 och stannat i en skön surfarstad som heter Santa Cruz. Har regnat sen vi kom hit men hoppas på lite uppehåll imorgon för att se vad som händer. Lite utsikt från vägen:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar