lördag 19 mars 2011

San Francisco - peace, love and a little crazyness

Rullade in i San Francisco, det var soligt, det var en riktig stad, det var San Francisco. Gav efter för impulsen att veva ner rutan och skrika rakt ut, bara för att man fick lust. Drog upp stereon och hade ett fånigt leende på läpparna. Hillbillys and Jesusfreaks hej då. Stad tjena hallå.


Golden gate bridge - ooooh! aaaah! check! Efter att ha checkat in på rummet gick vi till närmaste Irländska bar för att fira St Patricksday. Därinne var det grönt, fulla män som tog varann på baken och jämförde varandras gröna blinkande halsband. Väldigt nöjda var dom över deras bling (som dom själva sa upprepade gånger). Vi var inte sena med att jojna öldrickandet, och då hamnar man oxå såsmåningom i toakön. Där fanns de obligatoriska: tjej pratar högt i mobilen, tjej gråter på sin kompis axel, tjejgäng tjoar högt, tjejer pratar killar.. och inte lika vanligt tjej dansar riverdans. Jo, det är sant tjej dansar riverdans i toakön. Fantastiskt!


Promenad på stan dagen efter. Tyvärr har det regnat hela dagen igår och idag. Verkar som att det kommer vara så hela vår San Franciscovistelse. Om man ska se det från den ljusa sidan så "måste" man gömma sig på affärerna då. Och då snubblar man över dom kanske snyggaste skorna en människa kan äga. Så jag är nöjd.


Mera promenad. Och en del te för att värma sig. Kaffet i det här landet är en styggelse och ett stort skämt. Tror jag har haft abstinens sen jag lämna Sverige. Längtar till NY då vi har egen lght och jag kan brygga mitt egna java. Starkt, på gränsen till hjärtattack. Och nej, espresso är inte samma sak.


Hitta Chinatown på kvällen. Och har man varit i ett har man varit i alla. Mysigt med alla lyktor och röda färger. Butiker som är så fulla med kitch och prylar att man inte kan se nåt för att alla saker är ivägen. Men kul att strosa förbi lite.


Har vart i Haights idag och knallat. Området där stadens lite flummigare folk hänger kanske. Camdenfeeling om man har varit i London. Mycket butiker med vattenpipor, peacetecken, batikat och annat krimskrams. Men även en hel del klädbutiker med designerkläder. Turister, hipsters, lodisar och överlevande hippies samsas om området. Skön känsla. Det var ju ändå här Janis Joplin drack whiskey, svor och spottade ikapp med Jefferson Airplane och Greatful Dead.

Ut på stan snart igen för lite hederlig lördagaktivitet. Peace dude!

1 kommentar:

 1. Emma Ullsjö22 mars 2011 13:51

  Jag är så oerhört, fruktansvärt, groteskt, jävla avundsjuk på er just nu!
  Fy fan!
  Hoppas att ni får hällregn, hemorojder och mängder av punkteringar på er resa, för här sitter jag i Sverige och flinar så nöjt jag förmår när solen behagar visa sin ful-gula nuna. Här sitter jag och försöker övertala mig själv att "borta bra men hemma bäst"..
  Vilket jävla pucko kom på det liksom?!

  Nej då, jag är inte bitter.
  Jag är jävligt bitter!


  PS. Jag är så avundsjuk att jag var tvungen att haspla ur mig det där och få det ur världen, men nu är det gjort! :) Resten av mina kommentarer under er underbara resa kommer att vara av det snällare slaget ;)
  Kramar till er båda! DS.

  SvaraRadera