söndag 6 mars 2011

Venice, åh! ah!

Venice beach. Åhh så najs! LA är ju lite såhär hus överallt, mestadels en eller två våningar. De har alla färger och former och en perfekt trimmad gräsmatta och buske. Rätt kul att bara glida runt och kolla, och här och där poppar det fram en butik, restaurang eller något annat kommersiellt. Men det verkar ju inte finnas något direkt centrum som man har i Europa. Så det blir ju lite svårt att sticka ner till centrum och strosa på gågatan. Men Venice har en boardwalk som påminner om det. Lite trevligare kanske om man gillar en lång och bred sandstrand och ett väldigt blått hav så långt ögat kan nå. Längs promenaden cyklar, skatar och strosar folk av alla slag mellan knallare, butiker och restauranger. Mest det som man kan hitta överallt. Med undantag från alla butiker som säljer medicinsk maja. Deras inkastare står höga som hus och ropar år folk att jojna dom. Det fanns tom en ”doktor” som hängde utanför en av dom. Känns lite plojigt och underbart.
Sen finns det ju alla original som kan skata, spela elgitarr och se ut som en clown samtidigt. Eller ta betalt för att man ska sparka dom i baken. Vad kan man säga? Det finns mycket skills därute.

Och sedan det där med att vara klantig. Sa jag att solen skiner högt och starkt här? Hade inte väntat mig att den skulle va så STARK. Problemet med svensk blekfishy efter fem månader snö är att den inte klarar sol mer än fem minuter. Lite som en vampyr. Så nu sitter både jag och Madde här med varsin pinsm turistbränna som är lika röd som en flått gris. Känns sådär faktiskt. Så idag blir det skugga och se stan från bilen. Får se vad man hittar på. Tjo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar